Vrijwilligerstaken

Wat wordt er van mij als lid verwacht?

Naast lekker basketballen wordt er van je verwacht dat je betrokken bent, basketbal is een echte teamsport en dit willen we vanuit Vido ook stimuleren. Daarnaast willen we ook met heel Vido als team ervoor zorgen dat we een gezellige en werkende vereniging zijn, iedereen heeft hier een aandeel in. Dit vraag wat van leden en ouders, maar het levert ook zeker wat op. Dit houdt in dat je op komt dagen bij je taken, eventueel commissie taken doet en naar de algemene ledenvergadering komt. Ook worden er vanuit de club jaarlijks activiteiten georganiseerd. Vido draait niet alleen om basketbal maar ook om gezelligheid met elkaar, we hopen daarom ook dat er zo veel mogelijk deelgenomen wordt aan deze activiteiten.

Waar kan ik mee helpen?

Hulp bij de organisatie van onze vereniging is meer dan welkom. We kunnen iedereens hulp gebruiken, van jong tot oud. We zouden het heel graag zien dat ook jeugd enkele taken op zich neemt, dit kan heel simpel zijn. Onderstaand vind je de plekken waar we hulp kunnen gebruiken.

Activiteiten commissie

Help mee met het organiseren en verzinnen van leuke activiteiten voor de club.

Voor jeugd ook mogelijk mee te helpen!

Vrijwilligers gezocht

Sponsor Commissie

Ga mee op zoek naar bedrijven die Vido willen sponsoren, help mee brainstormen naar nieuwe ideeën. Organiseer de Grote Club Actie en promoot dit onder de jeugdspelers.

Vrijwilligers gezocht

Team Manager

Een coach van een jeugd team heeft naast coachen en trainen nog veel andere taken. Hierbij kan een teammanager heel goed helpen. Het verschilt natuurlijk per team en coach wat deze taken zijn, maar denk bijvoorbeeld aan het maken van het rijschema voor de uitwedstrijden.

Vrijwilligers gezocht

Trainer/Coach

De trainer verzorgt 1 à 2 keer per week de trainingen van een team en gaat mee met de wedstrijden. Doel van de functie is om de teams beter te laten basketballen en basketbal fundamentals aan te leren.

Voor jeugd ook mogelijk mee te helpen!

Vrijwilligers gezocht

Website Master

Verzorgen van de website en plaatsen van nieuwsbrieven.

Vrijwilligers gezocht

Bestuurslid

Het bestuur is eindverantwoordelijke voor de uitvoering van het verenigingsbeleid. Een bestuurslid wordt voor twee jaar benoemd door de Algemene Ledenvergadering. Je kunt je altijd aanmelden als je interesse hebt in een bestuurspost. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, wedstrijdsecretaris, secretaris en algemeen bestuurslid.

Vrijwilligers gezocht

Vertrouwenspersoon

Een veilige omgeving hoort overal vanzelfsprekend te zijn, ook binnen een sportvereniging. De VCP is binnen de vereniging hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen, zorgen of klachten over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers of de manier van omgang met elkaar. Iedereen binnen de organisatie kan bij de VCP terecht: sporters, ouders, trainers, supporters, bestuurders, vrijwilligers, etc. Een VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’.

Vrijwilligers gezocht