Geachte (ouders/verzorgers van) leden,

Na een wat langere radiostilte een update omtrent de maatregelen rond corona. Om ons heen zien we het sporten langzaam maar zeker weer een beetje worden opgepakt: het gaf ons als bestuur de hoop dat ook wij op korte termijn in elk geval buiten weer wat zouden kunnen gaan basketballen. Helaas merken we dat dat met basketbal zo makkelijk niet is. Na overleg met de gemeente bleek dat buitensporten in verenigingsverband weliswaar mag, maar enkel op velden die zijn verbonden aan sportcomplexen. Het is dus niet toegestaan op de openbare basketbalvelden in de gemeente als vereniging te sporten. Op deze velden zouden dezelfde richtlijnen gelden als op andere openbare plekken. Door toch met een team op zo’n openbaar veld een training te organiseren riskeren we (zowel als vereniging, maar ook als de individuele leden op het veld) een fikse boete. En binnen de gemeente zijn er helaas geen sportcomplexen die beschikken over een buiten-basketbalveld. Momenteel hebben we contact met de NBB om te onderzoeken hoe andere verenigingen hiermee omgaan, en of we toch een manier kunnen vinden om (georganiseerd) te basketballen.

Ik kan me voorstellen dat leden er behoefte aan hebben met hun team verbonden te blijven. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om die behoefte uit te spreken in de teamapps, en samen te onderzoeken hoe er aan die behoefte kan worden voldaan. Een echte gezamenlijke online training of workout zal waarschijnlijk lastig zijn, maar het internet staat uiteraard vol met instructiefilmpjes om technieken te verbeteren, toegespitst op alle leeftijdsgroepen. Wellicht dat we die met elkaar kunnen delen, en mogelijk kunnen trainers/ coaches daarin een voorzetje geven richting een bepaald youtube kanaal, bijvoorbeeld.
Ook is het natuurlijk mogelijk om af en toe samen online bij elkaar te komen, voor een teambuilding event, een quiz of een spelletje. Maak het bespreekbaar in de appgroepen en organiseer het samen, als die behoefte er is.

Ik zou bijna zoals John F. Kennedy ooit zei willen zeggen: “Vraag niet wat mijn team voor jou kan doen, maar vraag ‘wat kan ik doen voor het team?’.”

We brengen jullie op de hoogte zodra we weer mogelijkheden zien voor basketbal in teamverband. Uiteraard kun je ondertussen zelf gebruik maken van de openbare veldjes in de gemeente: neem dan je verantwoordelijkheid, houd je aan de regels en richtlijnen die er gelden en zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Ik hoop vooral dat we het met elkaar nog even volhouden om te verdragen dat het nog even allemaal stil ligt. Het lijkt erop dat het volgende seizoen weer op een normale manier zal kunnen starten, nu het vaccineren echt op gang komt. Hopelijk kunnen we in de zomer al een aanloopje nemen naar het nieuwe seizoen toe.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Guus Teeuwen
Voorzitter