Info nieuwe leden

Wedstrijden spelen

De thuiswedstrijden van Vido zijn altijd op zondag. Uitwedstrijden kunnen ook op zaterdag zijn. De planning kun je vinden in de basketball app, of via de NBB website.  Wanneer je wedstrijden gaat spelen is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk aanwezig bent, wel zo goed voor het teamgevoel!

Bij wedstrijden zijn er een aantal taken die verdeeld moeten worden. Er zijn twee scheidsrechters en twee tafelaars (3 wanneer er wordt gespeeld met shotclock). De tafelaars houden de tijd, score en fouten bij. Deze taken worden verdeeld onder de leden. Ook ouders/verzorgers van U10 en U12 kunnen worden ingezet als tafelaar. Op het takenschema staat wanneer er van je wordt verwacht dat je aanwezig bent om een taak uit te voeren, als je niet kunt is het de bedoeling dat je zelf vervanging regelt. Bekijk ook eens de tafelhandleiding wanneer je voor het eerst ingedeeld bent.

Recreant

Je kunt er ook voor kiezen om als recreant te spelen, dan speel je geen wedstrijden en heb je alleen trainingen. In de jeugdteams is er maar ruimte voor 1 of 2 recreanten.

Wat wordt er van mij als lid verwacht?

Naast lekker basketballen wordt er van je verwacht dat je betrokken bent, basketbal is een echte teamsport en dit willen we vanuit Vido ook stimuleren. Daarnaast willen we ook met heel Vido als team ervoor zorgen dat we een gezellige en werkende vereniging zijn, iedereen heeft hier een aandeel in. Dit vraag wat van leden en ouders, maar het levert ook zeker wat op. Dit houdt in dat je op komt dagen bij je taken, eventueel commissie taken doet en naar de algemene ledenvergadering komt. Ook worden er vanuit de club jaarlijks activiteiten georganiseerd. Vido draait niet alleen om basketbal maar ook om gezelligheid met elkaar, we hopen daarom ook dat er zo veel mogelijk deelgenomen wordt aan deze activiteiten.

Bij welke taken zou ik kunnen helpen?

Activiteiten Commissie

Help mee met het organiseren en verzinnen van leuke activiteiten voor de club.

Vrijwilligers gezocht

Sponsor Commissie

Ga mee op zoek naar bedrijven die Vido willen sponsoren, help mee brainstormen naar nieuwe ideeën.

Vrijwilligers gezocht

Teammanager

Een coach van een jeugd team heeft naast coachen en trainen nog veel andere taken. Hierbij kan een teammanager heel goed helpen. Het verschilt natuurlijk per team en coach wat deze taken zijn, maar denk bijvoorbeeld aan het maken van het rijschema voor de uitwedstrijden.

Vrijwilligers gezocht

Bestuurslid

Het bestuur is eindverantwoordelijke voor de uitvoering van het verenigingsbeleid. Een bestuurslid wordt voor twee jaar benoemd door de Algemene Ledenvergadering. Je kunt je altijd aanmelden als je interesse hebt in een bestuurspost. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, wedstrijdsecretaris, secretaris en algemeen bestuurslid.

 

Trainer/Coach

De trainer verzorgt 1 à 2 keer per week de trainingen van een team en gaat mee met de wedstrijden. Doel van de functie is om de teams beter te laten basketballen en basketbal fundamentals aan te leren.

Vrijwilligers gezocht

Website master

Verzorgen van de website en plaatsen van nieuwsbrieven.

Vrijwilligers gezocht

Vertrouwenspersoon (VCP)

Een veilige omgeving hoort overal vanzelfsprekend te zijn, ook binnen een sportvereniging. De VCP is binnen de vereniging hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen, zorgen of klachten over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers of de manier van omgang met elkaar. Iedereen binnen de organisatie kan bij de VCP terecht: sporters, ouders, trainers, supporters, bestuurders, vrijwilligers, etc. Een VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’.

Vrijwilligers gezocht