Geachte (ouders/verzorgers van) leden,

Deze week is het herfstvakantie en zijn er (zoals altijd) geen trainingen.

Wat betreft het coronavirus hebben wij uiteraard als vereniging de afgelopen 2 weken ‘in quarantaine’ doorgebracht, waarbij we niet hebben getraind en geen wedstrijden hebben gespeeld. Gelukkig kan ik meedelen dat de verspreiding van het virus inmiddels een halt is toegeroepen. Verschillende besmette leden zijn inmiddels al weer klachtenvrij. Alle leden die besmet zijn geraakt hebben gelukkig relatief milde klachten (gehad); geen van hen heeft professionele zorg nodig (gehad). Daar zijn blij om en dankbaar voor.

Inmiddels zijn de maatregelen rondom het coronavirus verscherpt (zoals jullie allemaal ongetwijfeld allemaal weten). Hoe dus verder na de herfstvakantie? Sowieso zijn alle wedstrijden tot en met 8 november uitgesteld. We zullen in overleg met de NBB en met onze tegenstanders proberen deze wedstrijden (evenals de uitgestelde wedstrijden tijdens onze ‘quarantaine’) opnieuw in te plannen. Houd er echter rekening mee dat dit niet altijd zal kunnen: door het uitstel blijft er slechts een beperkt aantal weekenden over. Bovendien moeten uiteraard steeds twee verenigingen kunnen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat ten minste een aantal wedstrijden niet opnieuw zal worden gespeeld.

De trainingen voor MU22 en ouder zullen tot en met dezelfde datum komen vervallen. Enkel onze jeugd (MU18 en jonger) zal na de herfstvakantie de trainingen weer oppakken. Uiteraard zullen bij deze trainingen dezelfde (strengere) richtlijnen van kracht blijven als voorheen. Ik herhaal even de belangrijkste: kijken bij trainingen door ouders is niet toegestaan en bij klachten wordt thuisgebleven.

Verder wachten we uiteraard de adviezen van de overheid en het RIVM af. Afhankelijk van hun adviezen zal de NBB beleid maken voor na 8 november. Wij zullen dat beleid uiteraard volgen. Tegen die tijd volgt een nieuwe update. Houd je ondertussen allemaal goed aan de richtlijnen, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Met vriendelijke groet namens het hele bestuur,

Guus Teeuwen
Voorzitter