BC VidoNieuws

Covid-Update

By november 16, 2021 No Comments

Per 13 november gaan er nieuwe maatregelen in gang om het corona-virus terug te dringen. Enkele maatregelen hebben invloed op onze amateur binnensport. Voor basketbal geldt dat alle spelers van 18 jaar en ouder een sporthal alleen kunnen betreden met een geldig Corona Toegangsbewijs (CTB). Het CTB wordt gecontroleerd aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck- app. Voor een geldig CTB moet je volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of een herstel bewijs hebben. Zorg daarnaast dat je altijd een identiteitsdocument bij je hebt, deze kan gecontroleerd worden. Wij willen mensen zonder CTB vragen niet naar de sporthal te komen en begrip te hebben voor de situatie. Bij het betreden van de sporthal is het verplicht het CTB te laten zien. Wanneer je geen (geldig) CTB kan laten zien wordt de toegang tot de sporthal geweigerd; dit kan dus ook betekenen dat je niet kunt deelnemen aan de wedstrijd. 
Naast deze maatregel doen wij ook het dringende verzoek om in de sporthal 1,5 meter afstand te houden.

Helaas mag er op dit moment ook geen publiek aanwezig zijn. Dit geldt op dit moment zo wel bij wedstrijden als bij trainingen. Wij willen de ouders van onze jeugdleden vragen om buiten de sporthal te wachten tijdens en na de training. Wij realiseren ons dat dit wellicht vervelend is, maar in verband met de handhaafbaarheid van de maatregelen en ieders veiligheid is dit helaas nodig.

Voor de actuele maatregelen kunt u ook altijd kijken op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen