BC VidoNieuws

Corona Update

By december 1, 2021 No Comments

Beste (ouder(s)/verzorger(s) van) leden,

Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid afgelopen vrijdag bekend heeft gemaakt, heeft het bestuur van de NBB besloten de overgebleven wedstrijden van december uit te stellen tot 2022. De jeugdwedstrijden in december komen helemaal te vervallen. Dit betekent dus dat er in december geen wedstrijden gespeeld worden. Het doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen. De NBB vindt het belangrijk om daar maximaal aan bij te dragen.

Joop Brakenhoff, voorzitter van de NBB licht het besluit toe. ‘We hebben het weekend benut om alle consequenties die deze maatregelen met zich meenemen goed in kaart te brengen. Hierbij hebben we de ontvangen signalen van de verenigingen serieus meegewogen. We staan hier voor een enorm lastig dilemma. Het blijven sporten en bewegen in deze bijzondere tijd is van groot belang, sporten en bewegen is immers deel van de oplossing. We voelen echter ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg. Door de wedstrijden uit te stellen beperken we daarnaast de reisbewegingen tot lokale mobiliteit. In de afgelopen weken constateren we dat het aantal afzeggingen van wedstrijden wegens corona is opgelopen. Ook dit is meegenomen in de afwegingen. Met alle informatie die we nu hebben vinden we dat uitstel van de drie competitieronden in december de beste oplossing is. Mede in de hoop en de verwachting dat we daardoor in het nieuwe jaar de competities kunnen hervatten’.

De trainers en coaches zijn op dit moment bezig met een inventarisatie voor eventuele trainingen in het weekend. Of dit doorgaat, is natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid van een zaal, en van de animo voor deze trainingen. De teams zullen via hun trainers/coaches op de hoogte gebracht worden zodra bekend is of, en zo ja waar en wanneer, er getraind zal worden.

Met sportieve groet,
Hanneke van Wierst & Judith Hoeben Secretaris BC VIDO