Beste (ouders/ verzorgers van) leden,

Helaas neemt het aantal positieve gevallen binnen de vereniging toe. Het staat inmiddels op 7 (met nog een aantal geplande tests en uitslagen). Tot nu toe betreft het enkel speelsters van VSE2 en VSE1, maar enkele partners van hen spelen in MSE1 (in de app MSE2 genoemd). Ikzelf heb bijvoorbeeld ook lichte klachten en laat mij morgen testen.

In overleg met de NBB en met de GGD heeft het bestuur besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Als gehele vereniging zullen we daarom 2 weken in quarantaine gaan. Dit betekent geen trainingen en geen wedstrijden voor deze week (41) en de volgende (42, inclusief het weekend dus).

De belangrijkste reden voor deze beslissing is het feit dat met name VSE2, VSE1 en MSE1 (in de app MSE2 genoemd) geraakt zijn/ risico lopen. Niet alleen is een groot deel van de trainers/ coaches spelend in deze teams, maar ook leveren met name deze teams de scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden. Het is daarmee niet haalbaar om de wedstrijden door te laten gaan.

We realiseren ons dat we hiermee aan enkele teams vragen 2 weken niet te basketballen, terwijl zij relatief minder risico lopen. We hopen op jullie begrip en medewerking en zijn jullie dankbaar voor het offer dat jullie brengen.

Na de twee weken gelden de regels zoals ze reeds bestaan bij het RIVM en de NBB. De belangrijkste regel daarin is: blijf thuis wanneer je klachten hebt, zelfs al zijn deze licht.

Namens het gehele bestuur wens ik jullie allen goede gezondheid toe: zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Met vriendelijke groet,

Guus Teeuwen
Voorzitter BC VIDO